Kontakt telefon
021/6917-548
Vaša korpa
Korpa je prazna.
0

Šta imati u vidu pri kupovini motorne kose?

Šta imati u vidu pri kupovini motorne kose?
Šta imati u vidu pri kupovini motorne kose?
Kategorija: Blog
Izvor: Husqvarna

Treba li vam nova motorna kosa da biste raščistili veći prostor, visoku travu ili da biste sekli grmlje i malo drveće? Evo nekoliko stvari koje treba imati u vidu pre nego što kupite motornu kosu. Motorne kose su vredni pomoćnici vlasnika šuma i imanja. Koriste se za sve, od nege travnjaka do raščišćavanja visoke trave, mladara i žbunova. Ako znate kako će se koristiti, možemo da vam pomognemo pri izboru prave motorne kose.

Planirate li profesionalnu upotrebu?
Za profesionalnu upotrebu je važno izabrati profesionalnu motornu kosu koja ima dug radni vek i prikladna je za posao koji planirate da obavljate. Modeli Husqvarna 500 su profesionalni, beskompromisni uređaji pravljeni za udobnost korišćenja tokom celog radnog dana.

Koju veličinu da izaberem?
Za profesionalne korisnike je važno da izaberu motornu kosu odgovarajuće veličine, a ne da se samo uhvate za najjači model. Jak motor će lakše seći vegetaciju, ali je i teži. To je zamorno ako radite satima, pa ćete biti manje efikasni. Zato ćete, kao profesionalac, možda odlučiti da imate nekoliko motornih kosa, u zavisnosti od posla koji radite. Međutim, običan kupac bi trebalo da se uveri da je mašina dovoljno jaka da može da obavi planiran posao.

Savršeno za vlasnike imanja
Ako radite na malom ili srednjem imanju ili u ruralnom dvorištu sa žbunovima, grmljem i malim stablima, onda je za posao savršena motorna kosa srednje klase. Možete da zamenite trimi glavu, u zavisnosti od toga kosite li travu ili grublju vegetaciju. Ove motorne kose su udobne, svestrane i lake za upotrebu.

Koliko se lako koristi?          
Kad birate motornu kosu, treba da uzmete u obzir i lakoću zamene noževa i trimi glava. Uverite se i da je lako zameniti trimi nit kada koristite trimi glavu, kao i da je mehanizam za uvod praktičan. 

Šta imati u vidu pri biranju motorne kose
Važno je da se motorna kosa lako pokreće, naročito ako nemate iskustva.
Velika snaga, velik obrtni moment i naglo ubrzanje su važni pri košenju vegetacije, ali nemojte da se odlučite za nepotrebno tešku mašinu ako radite po ceo dan.
Uverite se da uprtač raspoređuje teret, radi udobnog korišćenja i efikasnosti.
Proverite da li ručke mogu da se nagnu u odnosu na osovinu, da bi se sprečilo neravnomerno opterećivanje leđa.
Proverite da li se ručke sklapaju radi transporta i skladištenja.

 

Najnovije vesti
Spremni za zimu? Saveti za pripremu i čuvanje alata
Makita XGT 40V
Kako se održava vodilica?
Pravljenje savršenih travnjaka
Kako izabrati najbolju motornu testeru za vaše potrebe?
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.